MAKARONIKI
Makaroniki francuskie - nie znam nikogo komu nie smakowałyby wykonane przeze mnie makaroniki. Większość osób, którzy twierdzili, że nie lubią tego wypieku jadła wcześniej wyroby z cukierni lub marketu. Jakieś takie suche, twarde, za słodkie - podsumowując - nic szczególnego. Dzięki moim makaronikom zmienili zdanie. Makaroniki to bardzo kapryśne ciasteczka, które bardzo łatwo jest popsuć. Mają swoje humorki i czasem zrobią psikusa nawet jeśli robi się je po raz setny. Trzeba mieć do nich wyjątkowe podejście i wówczas odwdzięczają się doskonałym i wykwintnym smakiem. Makaroniki francuskie to nic innego jak beza migdałowa (są więc bezglutenowe) przełożone smakowitym nadzieniem. Najczęściej serwuję je z kremem cytrynowym, ponieważ to kwaskowe nadzienie powoduje, że makaronik wprost rozpływa się w ustach ♡