CO ZNAJDZIESZ W OFERCIE PRACOWNI?

tort angielski

TORT POKRYTY MASĄ CUKROWĄ

Specjalizuję się w tortach angielskich czyli pokrytych masą cukrową udekorowanych figurkami z masy cukrowej lub kwiatami i innymi dekoracjami. Ręcznie produkowana masa cukrowa jest całkiem smaczna i nie musi zostawać na talerzach gości. Wykończenie takiego tortu jest bardzo eleganckie i pasuje do wielu oficjalnych uroczystości jak wesela, chrzciny czy komunie. Tort angielski może być wykonany w przeróżnych kolorach dzięki czemu możemy dopasować tort do dekoracji aby całe przyjęcie było spójne. Torty angielskie są bardziej odporne na daleki transport więc jeśli tort ma przebyć dłuższą podróż - tort w tym stylu będzie najlepszym pomysłem. Torty angielskie mogą przybrać również dowolny kształt - wówczas mówimy o tortach 3D np. dla dzieci choć nie tylko.

Tort bez masy cukrowej

TORT BEZ MASY CUKROWEJ

Wykonuję również torty otulone wyłącznie kremem maślanym przyozdobione dowolną jadalną figurką, kwiatami, owocami lub inną dopuszczoną do kontaktu z żywnością dekoracją. Taki krem również można dowolnie barwić - choć dużo ciężej jest przewidzieć ostateczny kolor. Jeśli chcesz otrzymać zupełnie biały tort - oczywiście w masie maślanej jest to również możliwe. Tort bez masy cukrowej zamiast masy maślanej może być również otulony czekoladą białą lub deserową. Idealnie pasują tu świeże sezonowe owoce w połączeniu z makaronikami a w środku malinowa chmurka. Czyż nie brzmi cudownie? ♥

tort naked

NAKED | SEMI-NAKED

Tort bez masy cukrowej ale również bez kremu z zewnątrz lub z leciutką jego wartwą nosi nazwę "naked" lub "semi-naked". Taki rodzaj tortu z reguły przyozdobiony zostaje ogromną ilością owoców i to one są główną dekoracją dlatego muszą być świeże i piękne. Można pobawić się dodatkami jak mini beziki czy makaroniki lub dodać świeże kwiaty. Mile widziane również słodycze, które razem z figurkami mogą stworzyć idealną kompozycję tortu dziecięcego.

drip cake

DRIP CAKE

Tort w stylu "Drip cake" czyli oblany czekoladą spływającą po bokach tortu to bardzo często zamawiany tort. Tego typu smaczna polewa może być wykonana w różnych pasujących do reszty kolorach. Taki tort wykonuje się bez masy cukrowej - jedynie pokryty kremem maślanym lub czekoladą. Dodatki mogą być różne - od figurki z masy cukrowej po kwiaty z papieru jadalnego.

number cake

NUMBER CAKE

Torty "alfabet" lub jak kto woli "number cake" czyli po prostu duże kruche ciastko w dowolnym prostym kształcie przełożone piętrowo najczęściej kremem śmietankowym. Wykonywane są równie estetycznie co inne torty. Torty number cake można przystroić w dowolny sposób: kwiaty, słodkości, połączenie kwiatów ze słodyczami, wszelkiego rodzaju świeże owoce. Możesz nakierować mnie na swoje preferencje i dodać w jakim kolorze ma być cała dekoracja. Może ma być to SERCE ze złotymi i kremowymi dodatkami? Zadecyduj lub zaufaj mojemu doświadczeniu.

tort bezowy

TORT BEZOWY

Pavlova może przysporzyć kłopot niejednemu. Żeby beza była krucha z zewnątrz ale miękka i piankowa w środku należy obchodzić się z nią delikatnie ale jednocześnie stanowczo. Dzięki doskonale wyważonej słodkości kremu i ogromną ilością świeżych owoców torcik bezowy jest w stanie sprostać wymaganiom każdego nawet najbardziej wymagającego podniebienia. Dekoracja zależy od preferencji. W większości wybór pada na klasykę czyli przełożenie dwóch krążków bezowych kremem i udekorowanie świeżymi owocami. Możliwe również dekorowanie słodkościami i różami - wtedy torcik wygląda subtelniej.

makaroniki

MAKARONIKI

Makaroniki francuskie - nie znam nikogo komu nie smakowałyby wykonane przeze mnie makaroniki. Większość osób, którzy twierdzili, że nie lubią tego wypieku jadła wcześniej wyroby z cukierni lub marketu. Jakieś takie suche, twarde, za słodkie - podsumowując - nic szczególnego. Dzięki moim makaronikom zmienili zdanie. Makaroniki to bardzo kapryśne ciasteczka, które bardzo łatwo jest popsuć. Mają swoje humorki i czasem zrobią psikusa nawet jeśli robi się je po raz setny. Trzeba mieć do nich wyjątkowe podejście i wówczas odwdzięczają się doskonałym i wykwintnym smakiem. Makaroniki francuskie to nic innego jak beza migdałowa (są więc całkowicie bezglutenowe) przełożone smakowitym nadzieniem. Najczęściej serwuję je z kremem cytrynowym, ponieważ to kwaskowe nadzienie powoduje, że makaronik wprost rozpływa się w ustach ♡

cakepops

CAKE POPS

Dość nowa forma słodkości to lizaki czekoladowe czyli inaczej "cake pops" to po prostu ciasto połączone z czekoladą uformowane na patyczku. Sztuka tkwi jednak w tym aby odpowiednie ciasto połączyć z odpowiednią czekoladą i zanurzyć w odpowiedniej polewie czekoladowej. Wówczas wyłoni nam się wyjątkowa czekoladowa słodycz w przepięknym wykończeniu i cudownym czekoladowym zapachu. Tożto rozkosz dla wszystkich zmysłów!
Cake pops mogą przybrać różną formę. Okrągłe jak lizaki lub w kształcie lodów na patyku. Środek takiego lizaka może być ciemny lub jasny np. o smaku malinowym.

kruche

KRUCHE CIASTKA

Dekorowane masą cukrową ciastka kruche mogą być dodatkiem do uroczystości lub formą podziękowania gościom za przybycie. Mogą służyć jako podziękowanie dla wychowawcy w szkole lub być listem informacyjnym dla przyszłych dziadków. Można napisać dosłownie wszystko. Może w taki słodki sposób się oświadczysz? ♥


* Informacja o alergenach: Torty mogą zawierać gluten, migdały, orzechy (arachidowe, włoskie, laskowe, nerkowce), mleko (laktoza). Każdy przepis możemy zmodyfikować w oparciu o podane alergeny. Masz w domu alergika? Na życzenie wykonam tort bez żółtek, jajek, mleka, na mące kukurydzianej, ziemniaczanej, tort bez żelatyny itd.